Yoga

Kategori: Smidighed, Balance, StyrkeYoga som oprindeligt stammer fra Indien er en trænings from for både krop og sind, og har udviklet sig meget i gennem tiden, både stilarter og tradition. De mange stilarter har forskellige måder at praktisere yoga på. Det kan variere i intensitet, tempo, tekniker og fokus. Det er vigtigt du lytter til kroppen og finder den form der er rigtig for dig.

Fordele ved yoga

Yoga forbedre smidigheden, hjælper kredsløbet og lindre muskel og led smerter

Huskeliste til Yoga

Vi har lavet en liste over de vigtigste ting du skal huske til din yoga time

Hold typer

Hatha

En tilgængelig yoga form hvor øvelserne (asanas) udføres i en langsomt og kontrolleret rytme. Der er mulighed for at lærer de grundlæggende tekniker og opbygge styrke og fleksibilitet over tid.

Bikram

Består af 26 yogastillinger (asanas) og 2 åndedrætsøvelser. Bikram øger udholdenheden og forbrændingen. Der ud over anses den for at havde mange sundhedsmæssige fordele, som forbedring af fordøjelsen, kredsløbet og stofskiftet. Hjælpe til reducering af stress og angst og forbedre søvnkvaliteten.

Yin

En rolig og meditativ yoga form hvor stillingerne holdes i længere tid, gerne op til 5 min. Yin yoga arbejder dybt med bindevævet i kroppen, og er med til at øge blodgennemstrømningen til de områder øvelserne (asanas) fokuserer på.

Meditation

Forskellig meditations former der fokuserer på krop og sind.

Andre hold